[...] Stabilizuje ciśnienie krwi oraz eliminuje problemy gastryczne. Beta 3™ jest bezpiecznym suplementem, zatem nie powoduje uczucia rozdrażnienia ani drżenia rąk! Jak wskazują badania, działa antykataboliczne w stosunku do tkanki mięśniowej. Zatem w praktyce: chroni Twoje mięśnie, podczas intensywnego programu redukującego wagę Ostra papryka [...]
[...] i również mogą przekształcić się w substancje rakotwórcze i mutagenne. Australijski naukowiec Joseph de Vardas zajmujący się nowotworami, udowodnił również w swych badaniach negatywny wpływ tych związków. Niestrawiona frakcja białek zawartych w mleku (kazeina) ulega procesom gnilnym, których produktami jest amoniak i inne toksyny. Kiedy [...]
[...] Jak widać te zalecenia się odrobinę różnią, – ale są w przedziale 0,6-0,8g/kgmc. To, jeśli chodzi o panią i pana Kowalskiego. Jak napisałem wczesnej i co potwierdzają badania ‘osoby uprawiający sporty siłowe’ musza dostarczyć 200-300% więcej. To po pierwsze Ma ktoś kalkulator? Weźmy wartości wyższe – 0,8g * 300%=2,4g/kgmc To była teoria. [...]
W okresie poposiłkowym głównym regulatorem metabolizmu białek mięsniowych jest insulina, jak i poziom/dostępność aminokwasów. O aminokwasach była juz mowa m.in. w tych badaniach: http://www.sfd.pl/Leucyna__stymuluje_syntezę_białek_i_reguluje_poziom_cukru-t695397.html [...]
Witam wszystkich! Troszkę znudzony odpowiadaniem po 100 razy na te same banalne pytania dotyczące odżywek i suplementów postanowiłem w końcu napisać te FAQ. Obeznani w temacie nie znajdą tu nowości, ale postaram się wyjaśnić dokładnie temat początkującym by nie było aż tyle pytań np. jak brać kreatynę, jak brać białko itp. Dobra zaczynamy. Miłej [...]
[...] bulk). Równie często spotyka się zalecenia dotyczące dostarczania różnych form aminokwasów - mieszanek (EAA, BCAA) jak i pojedynczych (np. glutamina). Co na ten temat mówią badania naukowe? Mówi się, że: „okno anaboliczne trwa 30-60 minut” A tymczasem: wg badań opublikowanych 3 maja 2014 roku („Sports medicine”) synteza protein w mięśniach po [...]
[...] omega-6, zmniejszając ich stężenie w tkankach oraz ograniczając ich reakcje z enzymami. Epa/dha zmniejszyć może krzepliwość krwi - tzn. wydłużyć czas gojenie sie rany - ale badania naukowe podkreślają jednoznacznie, że nie powodują samoistnych krwawień w organizmie! http://imageshack.com/a/img904/2002/4ee6c9.png Ale przecież powiesz - ja jestem [...]
[...] się, że substytuty tłuszczy roślinnych, znajdujące się w margarynie, jeszcze bardziej niż tłuszcz zwierzęcy podnoszą poziom "złego" cholesterolu, a obniżają "dobrego" (badania prowadzone przez Brandeis Univeristy, Uniwersity of Malaya oraz Palm Oil Research - za Świat Nauki 10/1997) Żelazo Występują dwa rodzaje żelaza: hemowe i niehemowe, [...]
[...] człowieka powoduje spore problemy. Nadmierne spożycie powoduje zachwianie równowagi immunologicznej i przyczynia się do wzrostu stanów zapalnych w organizmie. W wielu badaniach wskazuje się na pro-nowotworowe działanie kwasów omega-6 podczas, gdy omega-3 skutecznie spowalniają rozwój nowotworów. WPŁYW OMEGA-3 NA NASZ ORGANIZM [...]
[...] niszczący wpływ kortyzolu/kortyzonu na tkankę mięśniową oraz zwiększa syntezę białka co skutkuje silnym efektem antykatabolicznym nawet podczas redukcji kalorii. Co ciekawe badania wykazały, że zwiększa poziom T3 co może nieść za sobą bardzo dobre właściwości nasilające katabolizm tkanki tłuszczowej. Z racji swojego krótkiego okresu półtrwania [...]
[...] głowy to dolegliwości na które uskarżamy się coraz częściej. Wizyta u lekarza nie wnosi nic nowego, a diagnoza niepokój, środki uspakajające, albo skierowanie na dalsze badania budzą niezadowolenie. Bardziej wytrwali zaczynają wędrówkę po lekarzach, jednak większość z nas stwierdza, że skoro nasze ciało nie odbiega zbytnio od normy nie jest [...]
[...] użyciu suplementów. Dopiero łącząc te czynniki masz duża szanse na wykorzystanie potencjału SAA. MIEĆ PIENIĄDZE NA: Koks, leki osłonowe, witaminy, minerały, suplementy oraz badania np. poziomu testosteronu , wątroby etc. Często całościowy cykl przekracza koszt 1000zł przy środkach z dolnej półki. Czy muszę się odblokować? Tak po każdym [...]
[...] (pieców komórkowych), gdzie tłuszcz może być rozłożony i zamieniony w energię. Dlatego L-Karnityna jest niezbędna dla produkcji energii z tłuszczu (5). Przeprowadzone badania ujawniły skuteczność L-Karnityny odnoście wyników sportowych, prawidłowego funkcjonowania układu krążenia, zarządzania wagą i wielu innych... Sportowcy cenią [...]
[...] produktu, którą jest opisywanie możliwych, czyli prawdopodobnych, skutków jego oddziaływania. Natykamy często na sformułowana w stylu: może powodować, są prowadzone badania...Zastanawiam się, co z tego wynika, ja chcę znać konkrety(!), zaś sferę gdybań pozostawiam szarlatanom. W tym artykule nie będziemy opisywać skomplikowanych szlaków [...]
[...] upatrywały alternatywy dla przerażającej w swej skali chemizacji rolnictwa. Niegdysiejszy entuzjazm gdzieś zniknął - to samo społeczeństwo, które najpierw opłacało kosztowne badania naukowe i wdrożenia - teraz protestuje, gdy widzi produkt pracy biotechnologów. Najpoważniejsze obawy budzą rośliny transgeniczne posiadające gen uodporniający na [...]
witam . niedawno znalazłem w necie artykuł o pewnej diecie .. co wy otym myslicie ??? " dieta abs Niech inni się głodzą. Ty chudnij, jedząc do woli. Większe mięśnie, lepsza kondycja, bogatsze życie seksualne... Dieta ABS to furtka do nowego życia. Kiedy myślimy o sześciopaku na brzuchu, wyobraźnia podsuwa nam obraz aktorów i modeli z okładek [...]
[...] nie jest nowa i opiera się na synergicznym działaniu obu substancji, szczególnie w obszarze poprawy parametrów funkcji pracy serca podczas regeneracji powysiłkowej. Jednakże badania donoszą, że tauryna znacząco zwiększa wydolność tlenową organizmu mierzoną za pomocą cykloergometru a dodatkowo wspiera organizm w walce z wolnymi rodnikami [...]
nie wiem czy było.mi sie wydało dosc ciekawe wiec wklejam "Wegetarianizm jest stary jak sama ludzkość. Jeśli były całe epoki i trendy, gdzie odżywiano się przede wszystkim mięsem, to istniały również całe obszary naszego globu, gdzie spożywano głównie owoce i płody ziemi, a mięsa nie jadano w ogóle lub stanowiło ono rzadki luksus. Natomiast w [...]
[...] 1 do 3 godzin. Ale to są stare dane i trzeba je po prostu „wyrzucić przez okno", jak zażartował jeden z ekspertów. Kontrowersje na ten temat rozwiały niedawno przeprowadzone badania. W badaniach tych jednej grupie trenujących osób podawano odpowiednie odżywki w płynie 5 minut po treningu, a drugiej - 2 godziny po treningu. Wyniki były [...]
[...] W jego jakości kryje się m.in. tajemnica długowieczności. Dwaj naukowcy Miguci i Fleming przedstawili w 1986 r. hipotezę starzenia się w wyniku uszkodzeń utleniających. Inne badania (m.in. mediolańskiego zespołu badawczego) udowodniły niezbicie, że tajemnica długowieczności związana jest w dużej mierze ze sprawnym systemem antyoksydacyjnym [...]